Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Δεν θα τραγουδησει τελικα στο Ηρωδειο η Βισση

Λίγες ημέρες μετά την επιτυχημένη συναυλία του Μανώλη Μητσιά στο Ηρώδειο, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απέρριψε τις αιτήσεις τεσσάρων Ελλήνων καλλιτεχνών να εμφανιστούν στο αρχαίο θέατρο: του Γιάννη Πάριου, του Δημήτρη Μητροπάνου, του Κώστα Χατζή και της Αννας Βίσση.

Το ΚΑΣ «έκοψε» τους τέσσερις καλλιτέχνες χωρίς να έχει θεσπίσει κριτήρια ποιοι καλλιτέχνες μπορούν και ποιοι όχι να εμφανίζονται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Το γιατί «κόπηκαν» απαντάται στη φράση «για να μη μετατραπεί το Ηρώδειο σε σκυλάδικο» που ακούστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Το ΚΑΣ ενέκρινε, πάντως, τις περισσότερες από τις προτάσεις που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εκτός του προγράμματος του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Όσο για τους τέσσερις καλλιτέχνες, το ΚΑΣ επιφυλάχθηκε να τους προσκαλέσει «για να εκθέσουν τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν να εμφανιστούν στο Ηρώδειο» και κατόπιν να αποφανθεί.
απο in.gr

Σχόλιο: και καλά με την Βίσση υπάρχει προκατάληψη. Αλλά το να αρνείσαι τον Δημήτρη Μητροπάνο, ειλικρινά ΔΕΝ μπορώ να το καταλάβω...Αν θεωρούν σκυλάδικο κάποιον από αυτούς (άντε σας βγάζω πάλι την Βίσση που ούτε εκείνη βέβαια είναι σκυλάδικο, αλλά τέλος πάντων) τότε δεν ξέρουν τίποτα από τα χάλια της ελληνικής μουσικής...
Πάει να προωθηθεί κάτι αξιόλογο και πάντα υπάρχουν εμπόδια....
Και ξαναλέω δεν τα λέω όλα αυτά επειδή αναφέρεται και η Βίσση.....

4 σχόλια:

MIXALIS είπε...

VRIKA ENA WRAIO KEIMENO KAI STO VAZW KAI EDW:

Θεωρώ πως αρχαία θέατρα και ιεροί χώροι σαν το ηρώδειο χάνουν την αξία τους από τις μικρότητες κάποιων κομπλεξικών ανθρώπων...Είναι δυνατόν να μην παραχωρούν το χώρο του θεάτρου για να κάνουν συναυλία η Βίσση,ο Μητροπάνος,ο Πάριος;;;Και πείτε ότι με την Άννα έχουν κόλλημα λόγω των πολλών εμπορικών της επιτυχιών και σουξέ,αλλά με τους άλλους 2 καλλιτέχνες;;;

Και ποια είναι αυτή η επιτροπή που μπορεί να αποφασίζει σύμφωνα με τα προσωπικά της κριτήρια και γούστα το τι θα ακουστεί και τι όχι στο ηρώδειο;Είναι τα κίνητρα της μόνο καλλιτεχνικά;;Γιατί η Μοσχολιού δεν κατάφερε ποτέ να τραγουδήσει στο μέγαρο τόσα χρόνια;;;Ρητορικά τα ερωτήματα...

Όσον αφορά στους καλλιτέχνες του εξωτερικού που έπρεπε να μας παρακαλούν για να τραγουδήσουν εκεί...Δε θεωρώ πως η εμφάνιση πολλών άξιων Ελλήνων τραγουδιστών μειώνει την αποδοχή και τη ζήτηση που θα μπορούσε να απολαμβάνει ένας τέοιος χώρος,κάτι άλλωστε που συμβαίνει και με την Επίδαυρο.

Τέλος,υποτίθεται πως η χορήγηση αδείας για παράσταση στο ηρώδειο δεν κρίνεται με βάση τον καλλιτέχνη(δε μιλάμε προφανώς για καλλιτέχνες επιπέδου Μπεζαντάκου) αλλά με βάση το συγκεκριμένο concept που θέλει αυτός να παρουσιάσει.Γιατί,λοιπόν,να μην μπορεί η Άννα με ένα αξιοπρεπέστατο ρεπερτόριο να εμφανιστεί εκεί;Δε θα πει την πυρρά,αλλά το μην το ρωτάς τον ουρανό...Και επίσης,έχουμε υπ'όψιν μας τι έχει τραγούδησει ο Νταλάρας σε αυτόν τον ιερό χώρο αλλά και στην Επίδαυρο που πραγματικά μετέτρεψε σε σκυλάδικο συμμετέχοντας στην παράσταση του κιμούλη πριν από κάποια χρόνια;;;Αλλά ο Νταλάρας είναι έντεχνος και ποιοτικός...ακόμα κι αν τραγουδάει κάποια σαχλαμάρα οι...γνωριμίες του τη μετατρέπουν στην απόλυτη μουσική συμφωνία!

Δεν πρέπει,λοιπόν,να βάζουν ταμπέλες στους καλιτέχνες και -σε κάποια λογικά πλαίσια,υπο τη θεώρηση του μέσου και συνετού ανθρώπου,-να παραχωρούνται τέτοιοι χώροι για συναυλίες με περιεχόμενο και ουσία.Γιατί μόνο έτσι μπορούν να αποτελούν φορείς και φάρους πολιτισμού και όχι απομεινάρια του παρελθόντος...

Υ.Γ.:Ακόμα κι αν δεν τραγουδήσει τελικώς η Άννα στο ηρώδειο,μπορεί να πραγματοποιήσει τη συναυλία σε κάποιον άλλο-διαφορετικό απ'ο,τι μας έχει συνηθίσει-χώρο!Ευτυχώς,η Αθήνα είναι τεράστια πόλη και τέτοιοι χώροι υπάρχουν πολλοί!!!

Our Greek tv είπε...

Ποιός το έγραψε για να το δημοσιεύσω;
Εγω αυτής ακριβώς της άποψης είμαι.
Στο κάτω κάτω με Νταλάρα ξεκίνησε η Άννα.
Τραγούδια σαν το Μεθυσμένη πολιτεία δε χωράνε;
Μόνη της το πε χτες δε θα πήγαινε να πει το Χωρίς το μωρό μου...
Και όπως είπα κι εγώ, άντε με τη Βίσση έχουν κόλλημα, τον Μητροπάνο, τον Πάριο, τον Μητσιά ΓΙΑΤΙ???

MIXALIS είπε...

APO TO FANNATICS KAPOIOS TO GRAPSE KAI M ARESE!! TO DHMOSIEFSE KAI TO TROKTIKO NOMIZW...

DE PEIRAZEI MWRE TAH KANEI THN IDIA DYNAYLIA SE ALLO XWRO KAI THA PAME NA AKOUSOUME TH FWNARA THS EKEI!!!!

Our Greek tv είπε...

Α,ότα βρίσκεις ωραία θα μου στέλνεις στο mail να τα βάζω!!
Και για το Όλα από εσάς το επιβεβαίωσα.
Το υπέθεσα ότι χτες μετα την εκπομπή θα πήγαινε εκεί και το ειδα μετα σε εσας...
Κράτα το mail να εχω αμεση ενημερωση :)
Θα το δω την Τρίτη και θα σας βρω τις επόμενες μέρες και ολόκληρη την εκπομπή, μην ανησυχείτε.
Όσο για το Ηρώδειο, υπομονή ακόμα...

Δημοσίευση σχολίου