Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ PC

Το διαδικτυακό σκουλήκι Downadup, γνωστό και ως Conficker ή Kibo, μια κρυφή πληγή του Διαδικτύου που έχει μολύνει τουλάχιστον τρία εκατομμύρια υπολογιστές, θα επιχειρήσει την 1η Απριλίου να αυξήσει κατά 300 φορές τους δικτυακούς τόπους με τους οποίους επικοινωνεί, ώστε να λάβει οδηγίες από τους δημιουργούς του!

To Downadup, που εμφανίστηκε το Νοέμβριο, μεταδίδεται ακόμα και από USB sticks και μολύνει τα συστήματα στα οποία δεν έχει εγκατασταθεί η σχετική ενημέρωση για τα Windows και τα αντι-ιικά προγράμματα. Από τη στιγμή που μολυνθείο υπολογιστής , η απομάκρυνσή του είναι δύσκολη και ίσως χρειαστεί να εγκατασταθεί από την αρχή το λειτουργικό.

Ως σήμερα, οι μολυσμένοι υπολογιστές επικοινωνούσαν καθημερινά με 250 διαδικτυακές διευθύνσεις για να κατεβάσουν οδηγίες από τους δημιουργούς του σκουληκιού. Από την 1η Απριλίου, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στις 50.000 διευθύνσεις, καθιστώντας πολύ δυσκολότερο τον εντοπισμό των δραστών. Η Microsoft για να αντιμετωπίσει την απειλή, έχει επικηρύξει τους δημιουργούς του Downadup για 250.000 δολάρια.
Newsmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου