Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ή ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ;


Το ανέκδοτο του καλοκαιριού!

Περιχαρής και με υψηλό αίσθημα ευθύνης ο «ανθυγιεινός» υπουργός υγείας ανακοίνωσε την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος από την 1η Ιουλίου! Βέβαια, δεν διευκρίνισε ποίου έτους, αλλά εδώ είστε κι εδώ είμαστε και θα διαπιστώσετε «ιδίοις όμμασι» αν τελικά απαγορευτεί το κάπνισμα ή το μη κάπνισμα!
Ο ίδιος ο υπουργός επιμένει, ότι «παραθυράκια» δεν υπάρχουν στο νόμο, όμως φοβούμαστε ότι υπάρχουν «φεγγίτες», αν όχι «γκαραζόπορτες»! Αμφιβάλλει κανείς; Τι άλλο μπορεί να σημαίνει η διάταξη «καταστήματα (καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ...) με εμβαδόν μέχρι 70τμ έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θα είναι χώροι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ή ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ;» Ήδη πολλοί ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει ότι θα προτιμήσουν να δεχτούν ΜΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ, μια και-όπως ισχυρίζονται- οι καπνιστές είναι περισσότεροι από τους μη καπνιστές!
Τι σημαίνει αυτό; ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ από τα περισσότερα καταστήματα, εκτός κι αν αποφασίσουν να συχνάζουν σε μαγαζιά που -λόγω της παρουσίας ΜΟΝΟ καπνιστών- λίγο θα απέχουν από το να χαρακτηριστούν ως «ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΤΕΚΕΔΕΣ»!
Με λίγα λόγια, ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ για το …θράσος τους να θέλουν να προστατεύσουν την υγεία τους από τους καπνιστές που αυτάρεσκα και με σαδιστική διάθεση τούς ρίχνουν στο πρόσωπο τον καπνό των τσιγάρων υποχρεώνοντας τους να τον εισπνεύσουν «εισπράττοντας» άφθονη νικοτίνη, πίσσα και καρκίνο!
Φαίνεται πως το κάπνισμα, εκτός από τις βλάβες που προκαλεί στον οργανισμό των καπνιστών, επηρεάζει και τη ψυχοσύνθεσή τους, αφού τους κάνει να επιδεικνύουν τέτοια αντικοινωνική συμπεριφορά και αδιαφορία για το κακό που προκαλούν στους γύρω τους , ακόμα κι αν αυτοί είναι η ίδια η οικογένειά τους και τα παιδιά τους!
Σε τελευταία ανάλυση, απαγόρευση του καπνίσματος μόνο θετικές επιπτώσεις έχει στην υγεία των καπνιστών, όπως διαπιστώνουν μετά από την εφαρμογή της απαγόρευσης (στην πράξη και όχι στα χαρτιά) στη Γαλλία και σε άλλα κράτη της Ευρώπης. Αντίθετα, η μη εφαρμογή απαγόρευσης του καπνίσματος έχει αρνητικές επιπτώσεις και σε αυτούς που καπνίζουν και σε αυτούς που δεν καπνίζουν και μάλιστα στους δεύτερους με μεγαλύτερες συνέπειες για την υγεία τους!
Είναι, λοιπόν, πέραν κάθε λογικής το «επιχείρημα» των καπνιστών ότι «βρίσκονται υπό …διωγμό» και ότι πρόκειται για …ρατσισμό σε βάρος τους! Φαίνεται, το να «φυσάς στα μούτρα του μη καπνιστή» τον καπνό του τσιγάρου σου είναι …δημοκρατική ευαισθησία και σεβασμός του άλλου!
Ίσως είναι κι αυτή μια ακόμη βλαβερή συνέπεια του καπνού, ο εκμηδενισμός δηλαδή, της λογικής, της κριτικής σκέψης και της ευαισθησίας , με απλά λόγια, ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ! Ή μήπως όχι;

«ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ»

2 σχόλια:

Our Greek tv είπε...

Σχόλιο που μας έστειλε ο αναγνώστης Νίκος:
" Ότι έχουν εξεγερθει οι καπνιστες (ή μαλλον ότι οι καπνοβιομηχανιες προσπαθουν να εξεγειρουν τους καπνιστες) είναι αληθεια. Εν τουτοις ο νομος είναι κατά τη γνωμη μου ένα πολύ καλο βημα για τον περιορισμο τους τσιγαρου. Στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες υπαρχουν χωροι καπνιστων. Τωρα αν αποφασισουν τα πιο πολλα μπαρακια να είναι καπνιστικά .. μαγκια τους. Τα μη καπνιστικά θα είναι φισκα γιατι οι ανοητοι μαγαζατορες δεν εχουν ψυλλιαστεί ότι το 60%+ είναι ΜΗ καπνιστες!"

andre είπε...

ligotero tsigaro kalyteri poiotita zwis gia olous mas....

Δημοσίευση σχολίου