Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

1,2 εκατ. ευρώ σε τηλεμαραθώνιο για τη Γάζα

Σε 1,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στον τηλεμαραθώνιο, το οποίο διοργάνωσε τη Δευτέρα (23/2) η ΕΡΤ σε συνεργασία με 11 κοινωνικούς φορείς, για την αποκατάσταση του Χριστιανικού Νοσοκομείου στη Γάζα, που καταστράφηκε ολοσχερώς στους τελευταίους βομβαρδισμούς από το Ισραήλ.
Το νοσοκομείο, που θα σχεδιαστεί από μηχανικούς του Τεχνικού Επιμελητηρίου, θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους κατοίκους της περιοχής που το έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.
Οι φορείς που συμμετείχαν ήταν: ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, UNICEF, Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ, ΓΕΣΕΒΕ, Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας και Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθήνας.

Τηλεθεατές από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο που παρακολούθησαν τον Τηλεμαραθώνιο από την ΕΤ1 και την ERT world, έδειξαν την έμπρακτη βοήθεια και αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό Λαό της Λωρίδας της Γάζας.

Κατά τη διάρκεια του τηλεμαραθώνιου, διαβάστηκε μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Βιντεοσκοπημένα μηνύματα έστειλαν: η Υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, επίσης δηλώσεις έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στο Τηλεμαραθώνιο παρέστησαν οι υπουργοί: Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ο υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Θοδωρής Σκυλλακάκης, αντίστοιχα.Από το ελληνικό Κοινοβούλιο το «παρών» έδωσαν πολλοί βουλευτές, μεταξύ αυτών, η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, η Βάσω Παπανδρέου κ.α

Παρουσιαστές, στο στούντιο Δ της ΕΡΤ, ήταν οι Βασίλης Λυριτζής, Δημήτρης Οικονόμου, Κατερίνα Μπακογιάννη, Τάκης Σπηλιόπουλος, Πόπη Τσαπανίδου, Μπήλιω Τσουκαλά, Ειρήνη Νικολοπούλου, Προκόπης Δούκας και Μαρία Χούκλη. Το μουσικό μέρος της εκπομπής κάλυψαν: ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Θεοδοσία Στίγκα, ο Μπάμπης Στόκας, οι ONAR, η Γλυκερία κ.α
http://www.cosmo.gr/Media/Hellas/231701.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου