Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Τα νέα των blogs

Ανησυχητικά τα πρώτα αποτελέσματα των ψυχομετρικών τεστ σε αστυνομικούς

Ιδιαίτερα ανησυχητικά κρίνονται τα αποτελέσματα από τα ψυχομετρικά τεστ στα οποία υποβάλλονται αστυνομικοί που υπηρετούν κυρίως στην Αθήνα, καθώς από τους 50 που έχουν εξεταστεί οι τρεις κρίθηκαν ακατάλληλοι να φέρουν όπλο.Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, τα τεστ άρχισαν την περασμένη Δευτέρα και θα συνεχιστούν με σκοπό και οι περίπου 50.000 αστυνομικοί να κριθούν εάν είναι ικανοί για να φέρουν όπλο.Σε ψυχομετρικό τεστ υποβάλλονται αυτό το διάστημα οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Ομόνοια, τα Εξάρχεια, την Ακρόπολη, το Σύνταγμα, την Κυψέλη, τον Αγ. Παντελεήμονα και θα ακολουθήσουν αστυνομικοί σε περιφερειακές υπηρεσίες. Τα τεστ αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περισσότερο από ένα χρόνο. «Φοβάμαι ότι μόλις ολοκληρωθούν τα τεστ θα βρεθούμε στην πολύ δυσάρεστη θέση να πάρουμε τα όπλα από μεγάλο αριθμό αστυνομικών. Αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κάλυψη υπηρεσιών. Ακόμη και ένας στους 15 να βρεθεί ότι αντιμετωπίζει προβλήματα περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί θα πρέπει να αποσυρθούν από μάχιμες υπηρεσίες. Αν σ’ αυτούς συνυπολογίσουμε και όσους δεν έχουν ανάλογη εκπαίδευση στα όπλα, τότε ο καθένας καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα αποκτά τεράστιες διαστάσεις για ένα Σώμα στο οποίο υπηρετούν περίπου 50.000 αστυνομικοί» δηλώνει ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.Ο ίδιος υποστηρίζει ότι από τα υποχρεωτικά τεστ θα πρέπει να περάσουν και οι αξιωματικοί για τους οποίους η απόφαση δεν το ορίζει με σαφήνεια. Ωστόσο η απόφαση για το αν κάποιος είναι ικανός ή όχι δεν θα ληφθεί τελικά μόνο από τους ψυχολόγους αλλά από ειδική επιτροπή με τη συμμετοχή και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.


Ειναι βαρια του blogger η... μολυβια


Αυτο που ακολουθει ειναι ενα αποσπασμααπο την ανακοινωση της εσηεα:
"Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι μάχονται καθημερινά για το δικαίωμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Αυτούς όμως διάλεξαν να απειλήσουν και να στοχοποιήσουν αόρατες οργανώσεις, αόρατοι μπλόγκερς, ορατοί αρθρογράφοι."
ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΑΝΤΡΙΧΙΑΣΑΜΕ! ΠΩ ΠΩ,ΣΚΕΤΟ ΘΡΙΛΕΡ!ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΣΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΤΕΤΑ "ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΣΑΣ" ΣΤΟΥΣ BLOGGERS?ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ"ΑΟΡΑΤΗ" Η ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ,ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΜΙΑΒΟΛΤΑ ΑΠΟΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ?Η ΣΑΝΥΣΤΑΤΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ...ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ (ΟΙ BLOGGERS)ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ ΞΕΓΥΜΝΩΣΑΝ,ΕΝΤΟΛΟΓΡΑΦΟΙ.ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΤΟΥ BLOGGER H...ΜΟΛΥΒΙΑ!
ΤΕΛΙΚΑ ΓΥΡΙΣΕ ΠΑΛΙ Ο Τζος Τσίλντρες ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ


Ο αετός πεθαίνει στον αέρα!!!


Δωρεάν Εξετάσεις...

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου θα πραγματοποιούνται από 1η έως 31 Μαρτίου σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης. Οι εξετάσεις απευθύνονται σε άντρες και γυναίκες 55 ως 70 χρόνων, στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης που διοργανώνει ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για ραντεβού στο 210 99.75.555.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα, ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος συχνότερος στις γυναίκες και τέταρτος στους άνδρες. Ωστόσο, επτά στους δέκα Έλληνες δεν ανησυχούν για τον κίνδυνο να εμφανίσουν τη συγκεκριμένη μορφή της νόσου.
πηγή:http://www.athina984.gr/

Το State Department για τη δίκη του "τηλε-ευαγγελιστή" κ.Δημοσθένη Λιακόπουλου εναντίον blog.

Στο Greece-Salonika,μελετώντας διεξοδικά την ετήσια έκθεση του State Department για τα ανθρώπινα διακαιώματα στην Ελλάδα που εκδόθηκε προχθές, δε μπορούμε παρά να σταθούμε στην αναφορά που γίνεται στη δικαστική επίθεση του Δημοσθένη Λιακόπουλου εναντίον του blogme.gr λόγω της σχολίου που εμπεριέχονταν σε τρίτο ιστολόγιο και υπήρχε σε link του παραπάνω blog. (Περισσότερα για την υπόθεση εδώ) Η αναφορά εμπεριέχεται στην ενότητα "Ελευθερία του Ίντερνετ"..H έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά:
"H αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση ενός διαχειριστή ιστολογίου που ασκούσε κριτική σε έναν Ελληνορθόδοξο-τηλεευαγγελιστή (σ.σ. προσπάθεια να αποδοθεί στα.."αμερικανικά" το επάγγελμα του κ.Λιακόπουλου) δεν είχε ξεκινήσει μέχρι τα τέλη της χρονιάς.Ο μπλόγκερ είχε κατηγορηθεί το 2006 για σχόλια που εμφανίστηκαν σε μια απ΄τις ισοσελίδες που παρουσίαζε και κατ' ισχυρισμόν αποκαλούσε τον τηλε-ευαγγελιστή "ηλίθιο" διότι ισχυριζόταν πως όλα τα πράγματα πάνω στη Γη προέρχονταν απ΄την Ελλάδα". Στις ΗΠΑ είναι γνωστό πως έχουν αναγνωρίσει την πραγματική δύναμη των blogs εδώ και χρόνια καθώς ακόμα και οι καμπάνιες των υποψηφίων των πρόσφατων προεδρικών εκλογών πραγματοποιήθηκαν κυρίως μέσω αυτών.Έτσι δε θα έπρεπε να φανεί περίεργο πως ακόμα και στην Έκθεση του State Department για τα ανθρώπινα διακαιώματα στην Ελλάδα θα γινόταν αναφορά σε μια πραγματικά άδικη-δίκη,την πρώτη του είδους,που αφορά Έλληνα μπλόγκερ.Την ώρα πάντως που στις ΗΠΑ η κοινότητα των bloggers έχει να επιδείξει μια σοβαρή οργάνωση με δική της Ένωση,νομική υποστήριξη,ασφάλειες κινδύνου κτλ(δείτε περισσότερα πατώντας εδώ), στην Ελλάδα δείχνουμε να μην αντιλαμβανόμαστε πως η πραγματική δύναμη των blogs είναι μόνο η δύναμη των... πραγματικών blogs.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου