Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Ανακοίνωση Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης για την τηλεόραση του Alpha

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας, έχοντας την εξουσιοδότηση των Γενικών Συνελεύσεων σε έκτακτες συνεδριάσεις αποφάσισαν:

1. Την άμεση κήρυξη 24ωρων, επαναλαμβανόμενων επ’ αόριστον απεργιών, σε περίπτωση που ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Τηλεοπτικού Σταθμού ALPHA, κ. Σπίνερ, υλοποιήσει το σχέδιο του και χαθεί έστω και μία θέση εργασίας από τον Σταθμό.

2. Την, με κάθε τρόπο, εξυγίανση των εργασιακών σχέσεων στις Εταιρείες που νοικιάζουν τεχνικούς και τεχνικό εξοπλισμό στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς. Ήρθε η ώρα να μπει STOP στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, στους μισθούς πείνας, στο «έλα να κάνεις μεροκάματο μόνο όταν σε χρειάζομαι» και σε όλα αυτά που καθιστούν τον ενοικιαζόμενο Τεχνικό «φτηνό» και εισάγουν την άγρια εργασιακή εκμετάλλευση στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς από την πίσω πόρτα.

Δεν θα ανεχθούμε καμιά απόλυση Τεχνικού, είτε είναι «εθελουσία» είτε όχι. Το σχέδιο μετατροπής της σχέσης εργασίας από εξαρτημένη σε εργολαβία δεν θα περάσει. Ο παράνομος πλουτισμός που προκύπτει από την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των Τεχνικών που εργάζονται είτε σαν «συμβασιούχοι» στην Δημόσια είτε σαν «νοικιαζόμενοι» στην Ιδιωτική Τηλεόραση πρέπει να σταματήσει αμέσως.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ Μ Μ Ε, ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ Ε.Τ.Ι.Τ.Α. – Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.
http://www.newsblog.gr/?p=6757

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου