Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Οι επιδημίες είναι μέρος του φαινομένου του θερμοκηπίου....

Πανικός επικρατεί τις τελευταίες μέρες με το ενδεχόμενο εμφάνισης της νόσου των χοίρων και στην χώρα μας. Ήδη λέγεται ότι εντοπίστηκε πιθανό κρούσμα. Ακόμα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ας ηρεμήσουμε. Μην ακούτε πώς τα λένε στις ειδήσεις.
Το Μεξικό και οι ΗΠΑ έχουν περισσότερο λόγο να ανησυχούν προς το παρόν.
Ξέρατε όμως ότι και η εξάπλωση επιδημιών είναι μέρος των συνεπειών του φαινομένου του θερμοκηπίου;
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με μία έκρηξη επιδημιών και ασθενειών, που μεταδίδονται από τα άγρια ζώα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
Επιδημίες που είχαν εξαφανιστεί είναι πιθανόν να εμφανιστούν ξανά και φυσικά τα εύκολα "θύματα" της Αφρικής θα είναι πιο ευάλωτα, για λάθη που δεν έχουν κάνει εκείνοι.
Το ξηρό και υγρό κλίμα, η άνοδος της θερμοκρασίας και οι έντονες και συχνές βροχοπτώσεις θα συμβάλουν στην εξάπλωση επιδημιών και ασθενειών ευνοώντας την εμφάνιση και επιβίωση παθογόνων οργανισμών.
Έτσι για να δείτε πως το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν είναι ένα αχανές φάντασμα που ακούγεται πολύ θεωρητικό. Υπάρχουν παντού γύρω μας οι συνέπειες και δεν το 'χουμε πάρει είδηση...
Πάντως είπαμε, προς το παρόν ας ηρεμήσουμε με τη νόσο των χοίρων. Δεν κινδυνεύουμε όσο νομίζουμε..

2 άρθρα που διαβάσαμε στο troktiko
-Εφιάλτης η πρόβλεψη της παγκόσμιας τράπεζας στη περίπτωση πανδημίας

-Με το που το είπαμε ...έσκασαν τα πρώτα κρούσματα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ!

Εφιάλτης η πρόβλεψη της παγκόσμιας τράπεζας στη περίπτωση πανδημίας

Εφιαλτική πρόβλεψη είχε κάνει πέρυσι η παγκόσμια τράπεζα. Πάνω από 70 εκατομμύρια νεκροί σε όλο τον κόσμο θα ήταν ο απολογισμός μιας πανδημίας, το κόστος της οποίας θα μπορούσε να φτάσει τα 3 τρισεκατομμύρια...

δολάρια ή 2,2 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Το παγκόσμιο Ακαθάριστο Εγχώριο προϊόν θα συρρικνωνόταν σχεδόν 5%.
Αυτή τη στιγμή βέβαια δεν μιλά κανένας για πανδημία αν και όλες οι χώρες λαμβάνουν μέτρα για να αποτρέψουν την εξάπλωση της γρίπης.
-----------------------
Τι είμαστε εμείς εδώ πέρα; Μα τέτοια...ρέντα; Δεν προλάβαμε να γράψουμε ότι θα έρθει σίγουρα και ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα για την γρίπη των χοίρων. Στην αρχή λέγαμε ότι θα είναι ύποπτο μετά όπως πάντα θετικό και σε 10 ημέρες ο ασθενής θα είναι σπίτι του υγιής. Και θα είχε μια απλή γρίπη. Μακάρι να ...


γίνει έτσι γιατί μας έπρηξαν και θα φοβούνται τα παιδιά να πάνε στο σχολείο. Δώστε το θέμα στην πραγματική του διάσταση. Από ηπατίτιδα πεθαίνουν περισσότεροι και είναι πιο εύκολο να κολλήσεις αλλά δεν μιλάμε για πανδημία με 200 ή 500 κρούσματα.
http://troktiko.blogspot.com/2009/04/blog-post_6149.html
ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου