Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Συμβόλαια στον αέρα

Φως στο τούνελ στις εκκρεμείς υποθέσεις για το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών θα φανεί μετά την Κυριακή του Θωμά. Από μεθαύριο αρχίζει και τυπικά η περίοδος επίσημων διαπραγματεύσεων και συζητήσεων για όσα τηλεοπτικά πρόσωπα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας το πράσινο φως στην ανανέωση του συμβολαίου τους ή μια οριστικά θετική απάντηση για μια πολυπόθητη μεταγραφή.

Ανάλογα με την ισχύ και την επιτυχία σε επιρροή και τηλεθέαση καθορίζεται η πλατφόρμα απαιτήσεων. Και των τηλεοπτικών αστέρων και των τηλεοπτικών καναλιών. Αν και η φετινή χρονιά, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν χαρακτηρίζεται από μεταγραφικό πυρετό. Αντιθέτως. Ο πέλεκυς της σφικτής οικονομικής πολιτικής προκαθορίζει τον καμβά των διαπραγματεύσεων, γι’ αυτό και ειδικά αυτή την περίοδο ανθούν η φημολογία ή τα παιχνίδια εντυπώσεων με συναντήσεις αστέρων σε αντίπαλα κανάλια, συναντήσεις που άλλες φορές γίνονται, άλλες πάλι δεν πραγματοποιούνται ποτέ…

Τα ανοιχτά προς λύση θέματα είναι αρκετά αυτή την τηλεοπτική σεζόν. Φταίει που από τον ερχόμενο Μάιο ως και το Σεπτέμβριο λήγουν πολλά συμβόλαια τηλεοπτικών σταρ. Και σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

- Mega: Το πλέον σταθερό και χωρίς πολλά ερωτήματα κανάλι παραμένει το Mεγάλο Κανάλι, εκεί όπου όπως και πέρυσι σχεδόν κανείς δεν σκέφτεται να φύγει αλλά ούτε και ο σταθμός σχεδιάζει να εντάξει νέα πρόσωπα στο δυναμικό του. Την εξαίρεση θα έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος εάν έφευγε από τον Alpha.

- Alpha: Ο δημιουργός του «Αλ Τσαντίρι νιουζ», που επιστρέφει από την ερχόμενη Τρίτη στο πόστο του στην Κάντζα, παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό που, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα μείνει για αρκετό καιρό αναπάντητο. Εξάλλου, το συμβόλαιό του λήγει μετά το καλοκαίρι, οπότε και υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι να ξεκαθαριστεί και η θολή -επίσης- κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ της διοίκησης του RTL, που κατέχει την πλειοψηφία στον Alpha, και του μειοψηφούντος μετόχου κ. Δημήτρη Κοντομηνά.

Πιο ευκολοδιάβαστα είναι τα σενάρια για την τύχη των συμβολαίων των άλλων προσώπων του Alpha. Λύση για παράδειγμα θεωρείται πως θα βρεθεί με τη συνεργασία του Γιώργου Αυτιά, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την από κοινού συμφωνία για το ύφος και το περιεχόμενο της πρωινής ζώνης. Σε αυτήν οι άνθρωποι του RTL σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια νέα τηλεοπτική πρόταση που δεν θα θυμίζει το κλασικό παραδοσιακό πρωινάδικο της τηλεοπτικής ενημέρωσης. Θετικά, σύμφωνα με πληροφορίες, και εκτός απροόπτου θα κλείσουν και οι συνεργασίες του Γιώργου Μητσικώστα, που θα παρουσιάσει ένα νέο τηλεπαιχνίδι, της Ναταλίας Γερμανού και της Σίσσυς Χρηστίδου.

Η είσοδος νέων αστέρων είναι το ερώτημα για τον Alpha, ζήτημα που αναζωπύρωσαν οι φήμες για συναντήσεις της Τατιάνας Στεφανίδου με διευθυντικά στελέχη του καναλιού της Κάντζας. Φήμες λογικές, αφού η παρουσιάστρια της πετυχημένης απογευματινής ζώνης του ΑΝΤ1 δεν έχει ακόμη ανανεώσει το συμβόλαιό της με το κανάλι. Οι επίσημες συζητήσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα και προβλέπονται… σκληρές.

- ΑΝΤ 1: Στο κανάλι του Αμαρουσίου οι περικοπές στο μπάτζετ καθορίζουν πολλά. Τις περισσότερες συνεργασίες, όπως λένε οι γνωρίζοντες τα πράγματα. Υπό αυτή την οπτική θα κριθεί και η συνέχιση της μοναδικής πολιτικής εκπομπής του καναλιού, των «Αποδείξεων» του Νίκου Ευαγγελάτου, εκπομπής που θεωρείται υψηλού κόστους. Η επίτευξη όμως συμφωνίας τόσο με τον Νίκο Ευαγγελάτο όσο και με την Τατιάνα Στεφανίδου, ειδικά αν η τελευταία αναλάβει και την παρουσίαση των Καλλιστείων, θεωρείται από στελέχη του ΑΝΤ 1 σχεδόν τελειωμένη υπόθεση.

Εντός ΑΝΤ 1 παραμένει ο Θέμος Αναστασιάδης με εκκρεμότητα μόνο την ανανέωση ύφους της εβδομαδιαίας εκπομπής του «Ολα» αλλά και ο Αντώνης Κανάκης με τον Γιάννη Σερβετά για το «Ράδιο Αρβύλα». Αντιθέτως, χωρίς οριστική απάντηση παραμένει η ανανέωση συμβολαίου της Σοφίας Αλιμπέρτη με δεδομένη την απόφαση του σταθμού να κόψει την ψυχαγωγική εκπομπή των πρωινών του Σαββάτου.

- Alter: Στο Μπουρνάζι θεωρούν πρόωρη την οποιαδήποτε συζήτηση αφού κατά παράδοση τα ανοιχτά θέματα κλείνουν πολύ αργότερα, σχεδόν τον Ιούλιο. Σε εκκρεμότητα ήδη από τώρα θεωρείται η παραμονή της Ράνιας Θρασκιά στην απογευματινή ζώνη ενώ αντιθέτως πιο βέβαιη είναι η θέση της Μαριέττας Χρουσαλά στην πρωινή ζώνη, έστω και χωρίς το πολυπληθές πάνελ της.

- ΕΡΤ: Ξεκαθαρίζει το τοπίο στην κρατική ραδιοτηλεόραση, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της κ. Χρ. Παναγόπουλου. Αιχμή του δόρατος η λήξη συμβολαίων των πλέον προβεβλημένων προσώπων της. Της Μαρίας Χούκλη και του πρωινού διδύμου Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου. Οι δυο τελευταίοι είχαν συνάντηση με ανθρώπους του Alpha αλλά την πρώτη κουβέντα την αναμένουν από τη διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία όπως φαίνεται είναι θετική, αρκεί να δεχθούν μείωση 10% στις αποδοχές τους.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=86859

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου