Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Η παχυσαρκία βλάπτει το περιβάλλον

ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ!!!

Ενοχη για την κλιματική αλλαγή είναι και... η παχυσαρκία! Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, οι παχύσαρκοι επιδεινώνουν το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, καθώς καταναλώνουν περισσότερα τρόφιμα αλλά και περισσότερα καύσιμα για τις μετακινήσεις τους. Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στην έλλειψη τροφίμων και στις υψηλές τιμές των καυσίμων, τονίζουν οι ερευνητές Φιλ Εντουαρντς και Ιαν Ρόμπερτς στην επιθεώρηση Lancet.

Μάλιστα οι επιστήμονες της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι ένας παχύσαρκος χρειάζεται καθημερινά 1.680 θερμίδες για να διατηρήσει την ενέργειά του σε φυσιολογικά επίπεδα και επιπλέον 1.280 θερμίδες για να φέρει εις πέρας τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται 18% περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με ένα άτομο με φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ).

«Γινόμαστε όλοι βαρύτεροι και αυτό είναι παγκόσμια ευθύνη», σχολίασε ο Εντουαρντς, ο οποίος τόνισε:

«Η παχυσαρκία διαδραματίζει ρόλο-κλειδί στο όλο πρόβλημα». Τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ενήλικοι είναι παχύσαρκοι σήμερα, αριθμός ο οποίος σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας θα αυξηθεί το 2015 σε 700 εκατομμύρια, με τους υπέρβαρους ενηλίκους να εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 2,3 δισεκατομμύρια.

Καθώς οι πιο αδύνατοι άνθρωποι τρώνε λιγότερο και είναι πιθανότερο να περπατήσουν παρά να πάρουν το αυτοκίνητό τους για κοντινές αποστάσεις, ένας πιο αδύνατος πληθυσμός θα μείωνε τη ζήτηση για καύσιμα των μετακινήσεων και της γεωργίας.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11386&subid=2&tag=8400&pubid=3204796

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου