Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Περιβαλλοντική εκπαίδευση

Στη δεύτερη φάση εφαρμογής της έως το 2012 περνά η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή και την εξοικονόμηση ενέργειας, που υλοποιεί το «Δίκτυο Μεσόγειος SOS», τηλ. 210-8228795.

«Ψήφος στη γη» «Δράση για το κλίμα» «Ψήφος στη γη» «Δράση για το κλίμα» Η καμπάνια «Δράση για το κλίμα» ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007, με δημόσιες ενημερωτικές εκδηλώσεις και υλοποίηση ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος σε 8 κεντρικές πόλεις της Ελλάδας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Χανιά, Ηράκλειο, Ναύπλιο και Σύρος.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2008 υλοποιήθηκαν παρουσιάσεις (περίπου 250) σε 12.000 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, ενώ ενημερώθηκαν τουλάχιστον 15.000 πολίτες μέσω των ενημερωτικών ημερίδων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεχίζεται σε πανελλαδικό επίπεδο, με παρουσιάσεις και εκδηλώσεις σε δημοτικά και γυμνάσια, για την ευαισθητοποίηση τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών.

Οι δράσεις, που έχουν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί για το επόμενο διάστημα, στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών για τα αίτια της κλιματικής αλλαγής, τις συνέπειές της σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο κάθε πολίτης να αναλάβει δράση, αλλάζοντας καθημερινές συνήθειές του στο σπίτι, στην εργασία, στο σχολείο, στις μετακινήσεις. Επίσης, βασικό αντικείμενο της εκστρατείας είναι η εκπαίδευση των μαθητών, ώστε να καλλιεργηθεί στη νέα γενιά μια κουλτούρα πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα και μέχρι το φθινόπωρο του 2009 δημόσιες εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού σε κεντρικούς χώρους της Αθήνας, με πολύμορφες δράσεις και παιχνίδια. *
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=37889

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου