Τρίτη 28 Απριλίου 2009

O Sakis μιλά στο oikotimes

Συνέντευξη που έδωσε ο Σάκης Ρουβάς στο oikotimes.com
Μετάφραση Our Greek TV

Νομίζετε ότι οι κριτικές επιτροπές θα βλάψουν την Ελλάδα, την Αρμενία και την Τουρκία που δε θα πάρουν τόσους ψήφους από τη διασπορά;
Δεν μ'αρέσει να σκέφτονται με αυτό τον τρόπο, διότι αν το αποτέλεσμα ήταν να καθορίζεται μόνο από τη διασπορά και τη γειτονική ψηφοφορία, τότε η Ελλάδα, η Αρμενία και η Τουρκία θα κατέληγαν πάντα στην πεντάδα. Η διασπορά και οι γειτονικές ψήφοι μπορούν να βοηθήσουν σίγουρα μια χώρα να κερδίσει ορισμένα θέματα, αλλά στην Eurovision ... ο νικητής τα παίρνει όλα, και το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Πιστεύετε ότι οι κριτικές επιτροπές θα προτιμήσουν μπαλάντες και όχι ένα dance τραγούδι σαν το δική σας;
Απ 'όσο γνωρίζω οι κριτικές θα αποτελούνταν από εμπειρογνώμονες της μουσικής, όπως συνθέτες, τραγουδιστές, τους παραγωγούς και τους στιχουργούς, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να αξιολογήσουν αν μια μπαλάντα εξίσου ή ένα χορευτικό τραγούδι αξίζει να κερδίσει. Έχοντας τραγουδήσει πολλές μπαλάντες σε όλη την καριέρα μου, με κάνει να γνωρίζω καλά ότι υπάρχει ένα ίσο ποσό της δυσκολίας που εκτελεί είτε το ένα ή το άλλο στυλ τραγουδιού. Πιστέψτε με, τραγούδι και χορός ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά δύσκολο και αυτό είναι κάτι που οι μουσικοί εμπειρογνώμονες γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.

Πώς θα είναι η σκηνική σας παρουσία;

Δεν μπορώ να αποκαλύψω οτιδήποτε σχετικά με την παρουσίαση μου στη σκηνή. Υπάρχουν μόνο 10 ημέρες για την πρώτη μας πρόβα ... Να είστε βέβαιοι ότι θα παρουσιάσω το «This is our night" με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Το μόνο που μπορώ να αποκαλύψω όσον αφορά την παρουσίαση μου είναι ότι θα είμαι με 2 Σουηδέζες χορεύτριες και φωνητικά, δύο άντρες χορευτές και πιο πίσω ένας ακόμα τραγουδιστής. Υπάρχουν 10 ημέρες μόνο για να δείτε όλα στη Μόσχα ... (χαμόγελα)
Αν μπορούσατε να διαλέξετε ένα τραγούδι για να κερδίσει, εκτός από το δικό σας, ποιό θα ήταν;
Φέτος, υπάρχουν πάρα πολλά τραγούδια και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Κάθε συμμετοχή έχει ένα ισχυρό στοιχείο και ανυπομονώ για να τα παρακολουθήσουν όλα στη Μόσχα. Αφού η Eurovision είναι ένας τηλεοπτικός μουσικός διαγωνισμός, θα πρέπει πρώτα να έχουν όλη την εικόνα για να αποφασίσουν ποιο τραγούδι θα πρέπει να κερδίσει...

Περιγράψτε μας πόσο σημαντική είναι η συμβολή του Δημήτρη Κοντόπουλου και Φωκά Ευαγγελινού στο έργο σας Eurovision ...
Η συνεργασία με τους δύο μετράει πολλά χρόνια. Ο Δημήτρης Κοντόπουλος έχει συνθέσει πολλές από τις τελευταίες μου επιτυχίες, γνωρίζει πολύ καλά το στυλ μου και το δυναμικό για τη σκηνή. Ο Δημήτρης έχει μια νέα και σύγχρονη προσέγγιση της μουσικής που μου αρέσει και θαυμάζω. Επίσης, έχει εμπειρία στην Eurovision, με την παραγωγή την τελευταία χρόνια της Ουκρανίας. Μετον Φωκά Ευαγγελινό έχουμε εργαστεί μαζί για περισσότερο από 15 χρόνια. Έκανε όλα τα μεγάλα show μου και έχει ένα απίστευτο ρεκόρ στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τα τελευταία 5 χρόνια, 2 φορές την πρώτη, 2 φορές δεύτερες και 1 τρίτη. Έτσι, όπως καταλαβαίνετε έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω σε αυτούς πάρα πολύ. Χάρηκα πάρα πολύ τη δημιουργική διαδικασία της ανάπτυξης και της παρουσίασης του "This is our night», πολλές ώρες εργασίας με υψηλό πνεύμα και μεγάλη έμπνευση. Είμαστε μια ισχυρή ομάδα και σε όλα τα πράγματα στη ζωή μας η ομαδικη εργασία είναι το πιο σημαντικό πράγμα.
Γιατί η συμμετοχή της Eurovision 2009 είναι διαφορετική από το 2004;
Το 2004, η ΕΡΤ, η ομάδα μου και εγώ ο ίδιος δεν είχαμε την εμπειρία που έχουμε τώρα. Έτσι, εξ ορισμού καθιστά τη συμμετοχή διαφορετική. Το 2004 ήταν πραγματικά εκπληκτικό, διότι είχαμε την χαρά της πρώτης φοράς και αυτό ποτέ δεν θα αλλάξει, αλλά το 2009 είναι ακόμα καλύτερα γιατί είναι πιο σοφή και ώριμη για να εκτιμήσουν αυτό το κάθε λεπτό της ζωής μας.

Πιστεύετε ότι ήταν απαραίτητο να τραγουδήσετε playback σε περισσότερα από το promo tour; Ναι, ήταν απαραίτητο, γιατί πρώτα από όλα δεν υπήρχε καμία τεχνική ικανότητα να τραγουδούν ζωντανά στις περισσότερες από τις παραστάσεις που εμφανίστηκα. Δεύτερον, το χρονοδιάγραμμα ήταν πολύ στενό. Μετακινούμασταν από τη μία χώρα στην άλλη κάθε μέρα με σχεδόν καθόλου ύπνο! Τέλος, δεδομένου ότι όλες οι διαγωνιζόμενοι θα τραγουδήσουν ζωντανά στον ημιτελικό και τον τελικό, θα κριθούμε στη συνέχεια, για την συνολική μας παρουσία. Κατά τη διάρκεια του promo tour θα είναι "η προώθηση του τραγουδιού" κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού θα είναι ανταγωνιστικές.
Αν θα μπορούσατε να κάνετε μία αλλαγή στην Eurovision, ποια θα ήταν;
Να υπάρχουν περισσότερα άτομα στη σκηνή, έτσι ώστε να δείχνει πιο εντυπωσιακή.

Ποιος πιστεύετε ότι θα πρέπει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα τον επόμενο χρόνο;
Για όλους τους φίλους μου που είναι Έλληνες τραγουδιστές, λέω πάντα ότι η Eurovision είναι μια καταπληκτική εμπειρία, που πρέπει να τη ζει με σιγουριά. Έτσι, δεν ξέρω ποιο από αυτά θα μπορούσε να πείσει να συμμετάσχουν το επόμενο έτος ...
Είμαι σίγουρα βέβαιος ότι η Ελλάδα έχει τόσους πολλούς καλούς καλλιτεχνες που θα έχει κάθε χρόνο μια αξιόλογη εκπροσώπηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου