Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Οι ταινίες της ημέρας (Οur Greek TV Movies)

Κυριακή και άλλη μια φορά θα σας ενημερώσουμε για τις κινηματογραφικές σας επιλογές για το βράδυ. Αρκετές επιλογές μιας και απ'ότι φαίνεται πολλά κανάλια καθιερώνουν την Κυριακή ως μέρα ταινιών.Ξεκινάμε με το ΕΤ1 ,που πάντα εναλλακτικό, ξεκινά στις 21.00 αφιέρωμα στον Σάμιουελ Φούλερ, τον σκηνοθέτη της βίας και τη νουάρ ταινία "Ο Πορτοφολάς" (ΠΕΡΙΛΗΨΗ:Ο Σκιπ Μακόι, πρόσφατα αποφυλακισμένος, επέστρεψε στην καθημερινή του εργασία, αυτή του πορτοφολά. Στον πολυσύχναστο σταθμό του μετρό βουτάει μέσα στην τσάντα της Κάντι, ένα πορτοφόλι χωρίς να γνωρίζει ότι μέσα βρίσκεται ένα μικροφιλμ με μυστικές πληροφορίες της κυβέρνησης που η Κάντι προορίζει να δώσει στον πρώην εραστή της που δουλεύει για λογαριασμό κομμουνιστών κατασκόπων.)
Το ANT1 επίσης στις 21.00 προβάλλει την ωραία ταινία επιστημονικής φαντασίας "I,Robot" με τον Γουιλ Σμιθ. Αν είστε φαν της περιπέτειας και των εξωπραγματικών καταστάσεων θα σας αρέσει. (Στο έτος 2035 μ.Χ., τα ρομπότ αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων, λειτουργώντας ως έμπιστοι βοηθοί τους.
Οταν όμως ένας ντετέκτιβ αναλαμβάνει να εξιχνιάσει τη μυστηριώδη δολοφονία ενός διακεκριμένου καθηγητή ρομποτικής, οι υποψίες του στρέφονται σε ένα ρομπότ...)
Ίδια πάλι ώρα το Star προτιμά την οικογενειακή απολαυστική ταινία "Ντένις ο τρομερός". Πρόκειται για τον γνωστό Ντένις, ένα παιδάκι που έχει γεννηθεί για να αναστατώνει τον κόσμο. Γλυκό αλλά ταυτόχρονα ικανό για όλα. Θύμα του συνήθως ο φιλήσυχος γείτονας κ.Γουίλσον! Το Mega πάλι προτιμά την περιπέτεια 16 τετράγωνα με τον Μπρους Γουίλις. Γρήγορη πλοκή και αγωνία τα χαρακτηριστικά της. (Ο αστυνομικός Τζακ Μόσλεϊ αναλαμβάνει μια φαινομενικά απλή αποστολή: να μεταφέρει τον εγκληματία 'Εντι Μπάνκερ από τη φυλακή στο δικαστήριο, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας.
Η απόσταση ανάμεσα στα δυο κτίρια είναι μόλις 16 τετράγωνα και ο χρόνος που χρειάζεται για να διανυθεί είναι γύρω στα 15 λεπτά.)
Συνεχίζουμε με τις ταινίες της επόμενης ζώνης τώρα. Στις 23.00 το Alpha έχει την πολύπλοκη ταινία Danny the dog, μια ενδιαφέρουσα ταινία με στοιχεία θρίλερ,αστυνομικά μέχρι αισθηματικά! (Ο Ντάνι είναι ο «σκύλος» του Μπαρτ, ενός γκάνγκστερ του Λονδίνου. Ο Μπαρτ έχει αναθρέψει τον Ντάνι από μικρό, κυριολεκτικά ως σκύλο. Το αφεντικό του, του φορά κολάρο και όσο το φοράει, ο Ντάνι δεν δείχνει κανένα σημάδι ζωής. 'Oταν του το βγάζει, μετατρέπεται σε φονική μηχανή. Μέσω αυτού, ο Μπαρτ γίνεται ο φόβος και ο τρόμος του υποκόσμου, ενώ τον χρησιμοποιεί και σε παράνομους αγώνες πάλης «μέχρι θανάτου». Κάποια στιγμή, τον Ντάνι συναντά ο Σαμ, ένας τυφλός πιανίστας.
Ο Ντάνι έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική και ο Σαμ του προσφέρει καταφύγιο και του συμπεριφέρεται ως άνθρωπος. Ο Ντάνι αρχίζει να μεταμορφώνεται, να αλλάζει, να δείχνει σημάδια εγκεφαλικής δραστηριότητας. Μεταξύ αυτού και της Βικτόρια, θετής κόρης του Σαμ, θα αναπτυχθεί ένα ρομάντζο. 'Oταν όμως ο Μπαρτ αρχίζει να ψάχνει τον Ντάνι εκ νέου, τα πράγματα θα δυσκολέψουν, ενώ και ο Ντάνι θα θυμηθεί πράγματα για το παρελθόν του που θα τον εξαγριώσουν.)
Το Mega πάλι στις 23.00 έχει την ταινία Πτήση στον τρόμο, που ο τίτλος της τα λέει όλα. Πρόβλημα στον αέρα για αεροπλάνο και περιπέτεια!Στις 23.15 ο ΑΝΤ1 έχει την αστυνομική ταινία Υψηλά εγκλήματα ενώ η ΕΤ1 στις 00.15 πια έχει "Το φιλί του θανάτου", νουαρ φιλμ της κλασικής ταινίας του Χαθαγουεϊ με έξυπνους διαλόγους και εμπνευσμένο καστ. Το Star στις 00.00 έχει την ταινία τρόμου "Το σπίτι του θανάτου" (πολύ θάνατος σήμερα για προβολή!!) ενώ το Mega πια στη 01.00 έχει την αισθηματική ταινία "Το τέλειο ζευγάρωμα".
Αυτά τα λίγα. Οι επιλογές δικές σας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου