Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Ερχεται το αμερικάνικο όνειρο

Μια από τις πιο πετυχημένες σειρές της καλωδιακής τηλεόρασης στην Αμερική που σάρωσε τα τηλεοπτικά βραβεία ΕΜΜΥ φέρνει για το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό το Alter από τις 7 Ιανουαρίου.

Η δραματική σειρά «Mad men» του δικτύου AMC βρίσκεται στο 2ο κύκλο της στις ΗΠΑ συνεχίζοντας να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και να προκαλεί με τα ερωτήματα που θέτει για την επαγγελματική επιτυχία. Στο Alter ο πρώτος κύκλος θα μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 11.30 το βράδυ. Κεντρικό πρόσωπο είναι ο διαφημιστής Ντον Ντέιπερ, τον οποίο υποδύεται ο βραβευμένος Τζον Χαμ. Εργάζεται στη διαφημιστική εταιρία Στέρλινγκ Κούπερ, η οποία βρίσκεται στη χρυσή εποχή της και προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στη μεγάλη επαγγελματική του επιτυχία και το ναυάγιο της προσωπικής του ζωής. Η σειρά έχει στο επίκεντρό της τη χρυσή εποχή της διαφήμισης, τη δεκαετία του ’60 στη Νέα Υόρκη. Ο διαφημιστικός κλάδος βρίσκεται στο στάδιο πρωτοφανούς ανάπτυξης, πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο και τις συνήθειές του. Οι άνθρωποι που δουλεύουν στη διαφήμιση είναι πρωτοπόροι και σταδιακά αποκτούν όλο και περισσότερη δύναμη, δόξα αλλά και χρήμα. Το τίμημα όμως είναι μεγάλο στις προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις.

Το «Mad men» συστήνεται ως μια δύσκολη σεναριακά σειρά, κατάφερε όμως να κερδίσει φανατικό κοινό στην Αμερική και τον Καναδά. Δεν έχει σκηνές δράσης ή αστείες ατάκες. Καταγράφει την πορεία του αμερικάνικου ονείρου, προσπαθώντας να κατανοήσει την πορεία προς τα σημερινά αδιέξοδα μιας ολόκληρης χώρας. Η σειρά κέρδισε πέρυσι δύο Χρυσές Σφαίρες για την καλύτερη δραματική σειρά και τον καλύτερο ηθοποιό καθώς και έξι Βραβεία ΕΜΜΥ, κάνοντας την έκπληξη.

Φαβορί και φέτος

Στα φετινά βραβεία που θα απονεμηθούν στις 11 Ιανουαρίου στις ΗΠΑ, η σειρά είναι πάλι το φαβορί με τρεις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, στις κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής Σειράς, Καλύτερου Ηθοποιού σε δραματική σειρά και Καλύτερης Ηθοποιού σε δραματική σειρά. Δημιουργός της είναι ο Μάθιου Γουάινερ και παίζουν εκτός από τον Τζον Χαμ οι: Πέγκι Ολσον, Τζον Σλέιτερι, Βίνσεντ Καρθάιζερ, Τζένιουαρι Τζόουνς, Κριστίνα Χέντρικς, Μάικλ Γκλάντις, Ααρον Στέιτον, Ριτς Σόμερ.

Πρεμιέρες και νέοι κύκλοι

Οι ξένες πετυχημένες σειρές κάνουν ποδαρικό τη νέα χρονιά και στους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ο πολυαναμενόμενος 4ος κύκλος του «Prison break» αρχίζει στη συνδρομητική τηλεόραση της Nova στις 5 Ιανουαρίου με πολλές εκπλήξεις για το φανατικό κοινό της σειράς. Κύριο θέμα στα νέα επεισόδια είναι το σχέδιο εκδίκησης του Μίκαελ, που κατάφερε να αποδράσει από τις φυλακές της «Σόνα», εναντίον της εγκληματικής «εταιρίας».

- Λίγες μέρες νωρίτερα, ανήμερα την Πρωτοχρονιά στον ΑΝΤ1, κάνει πρεμιέρα η νεανική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Tru Calling», με πρωταγωνίστρια την 25χρονη Ελίζα Ντούσκου, η οποία συχνά φιγουράρει στις λίστες των πιο σέξι γυναικών του πλανήτη. Υποδύεται την Τρου, μια νεαρή κοπέλα που ανακαλύπτει στο νεκροτομείο την ικανότητά της να «επικοινωνεί» με τους νεκρούς. Το «Tru Calling» θα μεταδίδεται καθημερινά τα μεσάνυχτα.

- Στις 11.00 το βράδυ συνεχίζεται στον ΑΝΤ1 το «Grey’ s Anatomy», με τα επεισόδια του 4ου κύκλου. Αμέσως μετά το κανάλι προγραμματίζει τον 3ο κύκλο του «Prison break».
ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗ ΜΑΤΙΝΑ
Ελεύθερος Τύπος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου