Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Οι ταινίες της εβδομάδας (Οur Greek TV Movies)

Διαλέξαμε κάποιες από τις ταινίες που αξίζει να δείτε αυτή τη βδομάδα σε περίπτωση που είστε σπίτι εκείνη την ώρα. Ξεκινάμε με τη σημερινή επιλογή της ημέρας που είναι με διαφορά το Star στις 21.00 με την γλυκήτατη οικογενειακή παιδική ταινία "Το Πολικό Εξπρές" με την φωνή και τη μορφή, σε κινούμενα σχέδια όμως, του Τομ Χανκς. Η υπόθεση:Βέβαια όλοι γνωρίζουμε πως ο Άγιος Βασίλης της Πρωτοχρονιάς είναι ένας μύθος. Ή μήπως όχι; Πάντως ο μικρός Μπίλι, που επιθυμεί πολύ να πιστεύει στην ύπαρξη του καλοκάγαθου παπούλη με τα άσπρα γένια, δεν βρίσκει την ανάλογη ανταπόκριση από τους γονείς του, που του επαναλαμβάνουν συνεχώς πως ο Άγιος Βασίλης, το έλκηθρο, οι τάρανδοι και το σπίτι του στον Βόρειο Πόλο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα αθώο παραμύθι.
Παρόλα αυτά, την Παραμονή των Χριστουγέννων, ο Μπίλι δεν δέχεται την επίσκεψη του έλκηθρου και των ταράνδων, αλλά ενός... τεράστιου ατμοκίνητου τρένου. Προορισμός: το σπίτι του Άγιου Βασίλη στον Βόρειο Πόλο! Παρέα με άλλους συνομήλικούς του ο Μπίλι θα ζήσει το πιο απίθανο ταξίδι της ζωής του. Θα διασχίσουν βουνά, τοπία κατάλευκα από το χιόνι, πανύψηλες γέφυρες και θα απολαύσουν υπέροχη ζεστή σοκολάτα. 'Eνα ταξίδι πέρα από κάθε φαντασία, ένα ταξίδι που θα μετατρέψει τις αμφιβολίες του Μπίλι σε πίστη, ένα ταξίδι που θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τον εαυτό του...

Σήμερα επίσης για πιο βραδινή προβολή έχει στο Star στις 01.15 τη "Μεγάλη κούρσα γύρω από τον κόσμο", παραγωγής 1965 με τους Τόνι Κέρτις, Τζακ Λέμον και είναι κάτι σαν το κλασικό Γύρο του κόσμου αλλά με...αυτοκίνητα!
Αύριο πια, 24 Δεκεμβρίου, προτείνουμε 2 ταινίες στην ΕΤ1, ως κάτι διαφορετικό, μιας και υπάρχουν αρκετές που αναφέρονται στα Χριστούγεννα χωρίς να είναι πολύ πρωτότυπες.Αν θέλετε λοιπόν κάτι διαφορετικό, προτείνουμε στις 21.10 τον "Ταχυδρόμο". Υπόθεση: Ο Μάριο, ταχυδρόμος σε ένα νησί της Νότιας Ιταλίας, έχει την καρδιά ενός ποιητή αλλά είναι αναλφάβητος. Ο εξόριστος Χιλιανός ποιητής Πάμπλο Νερούδα θα γίνει ο δάσκαλός του. Η αλληλογραφία θα αποτελέσει το πρόσχημα για να ανθίσει μια δυνατή φιλία, όπου δάσκαλος και μαθητής θα περάσουν ατέλειωτες ώρες συζητώντας για τις λέξεις, το γράψιμο και πάνω απ' όλα, για τις γυναίκες, στις οποίες ο Νερούντα ασκεί μια παράξενη γοητεία. Την ίδια γοητεία που αισθάνεται και ο Μάριο για την αγαπημένη του Βεατρίκη. Ο Νερούντα θα τον βοηθήσει να την πλησιάσει.
Για συνέχεια στις 23.45 πάλι στην ΕΤ1 έχει το κλασικό "Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα", με τους Μάικλ Κέιν, Τζούλι Γουόλτερς σε μια ταινία που ίσως τη θυμάστε από την πρόσφατη θεατρική παράσταση του Κιμούλη. Υπόθεση: Η Ρίτα και ο Φρανκ ανήκουν σε δυο διαφορετικούς κόσμους. Εκείνη είναι μια αμόρφωτη παντρεμένη νέα γυναίκα που εργάζεται ως κομμώτρια και νιώθει ότι η λαϊκή καταγωγή της και η ελλιπής παιδεία της δεν της επιτρέπουν να ολοκληρώσει την προσωπικότητά της. Εκείνος είναι ένας μεσήλικας καθηγητής πανεπιστημίου, που έχει εγκαταλείψει τις συγγραφικές φιλοδοξίες του, έχει αποτύχει στην προσωπική του ζωή και βρίσκει καταφύγιο στο ποτό. Οι δυο τους θα συναντηθούν όταν η Ρίτα, παρά τις αντιρρήσεις του συζύγου της, αποφασίζει να σπουδάσει λογοτεχνία και απευθύνεται στον Φρανκ για τα προκαταρκτικά μαθήματα. Ο Φρανκ αναλαμβάνει αρχικά απρόθυμα την εκπαίδευσή της, σύντομα όμως η Ρίτα τον κερδίζει, με τη δεκτικότητά της, τη δίψα της για γνώση, την αφοπλιστική απλοϊκότητά της και τον αυθορμητισμό της. Σιγά-σιγά ο χαρακτήρας της σχέσης τους αλλάζει και ο δάσκαλος αρχίζει να δέχεται μαθήματα ζωής από την μαθήτριά του...
Ό,τι και να διαλέξετε, καλές γιορτές!!
Αύριο θα διαβάσετε και τις ταινίες των Χριστουγέννων και της επόμενης που προτείνουμε...

3 σχόλια:

T είπε...

testing

Ντέμης είπε...

Ο "Ταχυδρόμος" είναι μια συγκλονιστική ταινία, δεν ξέρω κατά πόσον ενδείκνυται για την αποψινή Άγια Νύχτα των Χριστουγέννων αλλά αξίζει τον κόπο! Μπράβο στην Κρατική Τηλεόραση.
Μπράβο και σε σας για τα συγκεκριμένα άρθρα, γιατί με την οικονομική κρίση έπαψα να παίρνω ως και τη Ραδιοτηλεόραση, που αγόραζα αδιάλειπτα χρόνια ολόκληρα....

Our Greek tv είπε...

Ναι δεν ξέρω πόσο θα την προτιμήσουν σήμερα αλλά πρόκειται για καλή ταινία. Η ΕΡΤ βάζει συχνά διαμαντάκια αλλά συνήθως δεν τα προσέχουμε. Έρχεται σήμερα νέο άρθρο με τις ταινίες που προτείνουμε ανήμερα τα Χριστούγεννα!
*Όπως θα πρόσεξες αποφεύγουμε να τις αναφέρουμε όλες και αναφέρουμε αυτές που θεωρούμε ενδιαφέρουσες ή είναι προσωπικές επιλογές!
Πάντως για ταινίες θα ενημερώνεσαι μην ανησυχείς!!

Δημοσίευση σχολίου