Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Ευτυχισμένοι Μαζί vs. Ματωμένα Χώματα

Νέα και φιλόδοξη σειρά για τον ALPHA, η μεταφορά του βιβλίου της Δ.Σωτηρίου, "Ματωμένα Χώματα". Μήπως όμως να ξανασκεφτούν εκεί στο κανάλι την ημέρα και ώρα προβολής; Γιατί το να βάζεις μια τέτοια σειρά την ώρα που προβάλλεται ο...τυφώνας "Ευτυχισμένοι Μαζί" είναι σαν να της περιορίζεις το τηλεποτικό κοινό. Το καλό είναι ότι σύμφωνα με τα νούμερα της AGB το είδε ικανοποιητικό κοινό (23,7 %) αλλά το "Ευτυχισμένοι Μαζί" έσκισε φθάνοντας μέχρι 41,9% της τηλεθέασης. Μπορεί βέβαια να μην είναι πάντα στόχος η τηλεθέαση αλλά οι καλές εντυπώσεις, αλλά δε θα ήταν άσχημο να το έβλεπε τέτοιο σίριαλ περισσότερος κόσμος. Το θέμα δηλαδή δεν είναι εμπορικό και διαφημιστικό αλλά ποιοτικό.

Κάθε Παρασκευή στις 22:00
Τα «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ» είναι ένα φιλόδοξο εγχείρημα που το χαρακτηρίζει ο σεβασμός και η προσοχή που αρμόζει στην τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Δ.Σωτηρίου. Η τηλεοπτική σειρά θα αναβιώσει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, τη Μικρασιατική καταστροφή. Τη σχέση δύο λαών που έζησαν πολλά χρόνια με σύμπνοια και που οδηγήθηκαν στη σφαγή στο βωμό των μεγάλων συμφερόντων. Μία ξεχωριστή σειρά ποιότητος, μία πολύ μεγάλη παραγωγή που ξεπερνά τα μέχρι τώρα τηλεοπτικά δεδομένα, θα ξυπνήσει μνήμες στους παλιούς, θα συγκινήσει αλλά και θα διδάξει τους νεότερους.
Τη μουσική της σειράς υπογράφει ο Βασίλης Δημητρίου.

Από το http://www.alphatv.gr/

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ - 2ος ΚΥΚΛΟΣ
Ο Διονύσης και η Ελένη είναι πλέον παντρεμένοι έναν ολόκληρο χρόνο. Οι αρχικές δυσκολίες της συμβίωσης αρχίζουν σιγά-σιγά και υποχωρούν για να εμφανιστούν? άλλες! Οι συγκρούσεις του Θανάση με την Φίφη περνούν από το παιδικό σ’ ένα προεφηβικό επίπεδο. Παράλληλα, ο εφηβικός έρωτας που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Μάρκο και την Εύα, αποτελεί έναν μεγάλο πονοκέφαλο για τον Διονύση. Στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, προσπάθησε να συνετίσει τον γιο του, να τον κάνει να ξεχάσει την κόρη της γυναίκας του και να βρει κάποιο άλλο κορίτσι. Στο τέλος του πρώτου κύκλου, όμως, η ίδια η Εύα ομολόγησε στον Διονύση ότι είναι ερωτευμένη με τον γιο του. Πώς θα αντιδράσει ο Διονύσης; Τι θα συμβεί όταν το μάθει και η Ελένη; Ποια θα είναι η τελική κατάληξη αυτού του έρωτα;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου