Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Οι ταινίες της ημέρας (Οur Greek TV Movies)

Άλλη μια Κυριακή, άλλη μια βραδιά γεμάτη ταινίες. Να αναφέρουμε πριν αρχίσουμε με τις ταινίες πως το Mega σήμερα έχει τη μεγάλη συναυλία-πάρτι στις 21.30 για την ορκωμοσία του Ομπάμα με πάρα πολλά και γνωστά ονόματα που αν το δούμε σαν συναυλία (γιατί σιγά μη συμμετάσχουμε στην ορκωμοσία του Ομπάμα) μια χαρά είναι.

Στα κινηματογραφικά τώρα. Για αρχή το Star έχει στις 21.00 τη γνωστή ελληνική ταινία "Ο Ηλίας του 16ου" με Χατζηχρήστο, Παπαγιαννόπουλο, επίκαιρη τώρα με την νέα έκδοση του Φιλιππίδη που σπάει ταμεία.

Πάλι στις 21.00 το ΑΝΤ1 έχει την κομεντί "Έλα στη θέση μου" μια συμπαθητική ταινία με τους Κάμερον Ντίαζ, Σίρλεϊ ΜακΛέιν, Ανσον Μάουντ, Τόνι Κολέτ. (ΠΕΡΙΛΗΨΗ:Η καθημερινότητα μιας έξυπνης επιτυχημένης δικηγόρου αναστατώνεται όταν εμφανίζεται η ανεύθυνη αλλά όμορφη αδερφή της. Η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου, όταν η "εισβολέας" βάζει στο μάτι το φίλο της αδερφής της και φυσικά καταλήγει στο δρόμο. Τη λύση έρχεται να δώσει η γιαγιά τους..)

Η ΕΤ1 πάλι ίδια ώρα έχει τη γαλλική ταινία του Λουί Μαλ "Ο Μιλού το Μάη", που εκτυλίσσεται στη φιλήσυχη Μπορντό το Μαϊο του '68 με τις αναταραχές στο Παρίσι. Όσοι δεν το έχετε δει και σας ακούγεται ενδιαφέρον απλά δείτε το!(ΠΕΡΙΛΗΨΗ:Μάιος, 1968. Ενώ στο Παρίσι αρχίζει η μεγάλη κοινωνική αναταραχή, στην εξοχή του Μπορντό, υπάρχει ένα μεγαλόπρεπο κτήμα που συνεχίζει να ζει με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Η ιδιοκτήτρια κυρία Βιεζάκ πεθαίνει σε βαθιά γεράματα. Ο εξηντάχρονος γιός της Μιλού, που ζούσε μαζί της, καλεί ολόκληρη την οικογένεια για την κηδεία. Τον αδελφό του Ζωρζ και την γυναίκα του Λίλυ, την ανεψιά του Κλέρ, την κόρη του Καμίγ και τον συμβολαιογράφο της οικογένειας. Η Κλέρ και η Καμίγ τσακώνονται για την τύχη της κληρονομιάς, ενώ ο Μιλού στενοχωριέται γιατί θα ήθελε να διατηρήσει το κτήμα ανέπαφο. 'Eρχονται και ο Πιέρ Αλέν, ανεψιός φοιτητής στο Παρίσι, που παρακολούθησε τα γεγονότα του Μάη του '68, όπως κι ένας φίλος του, καλοπερασάκιας και γυναικάς...)

Μετά τη νέα(;) εκπομπή "Όταν ο Λάκης δεν είναι εδώ" στις 21.00 έχει στον Alpha στις 21.45 το θρίλερ "Η φυλή". (ΠΕΡΙΛΗΨΗ:Mια παρέα ιστιοπλόων ξεκινά ένα ονειρεμένο ταξίδι στη θάλασσα. Το όνειρο όμως γίνεται εφιάλτης όταν δέχονται επίθεση από μια ομάδα πειρατών.'Oσοι καταφέρνουν να επιζήσουν αποκλείονται σε ένα έρημο, τροπικό νησί, που είναι παγιδευμένο από εκρηκτικά, ξεχασμένα από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ο αγώνας για την επιβίωση παίρνει σάρκα και οστά.... )
Στις 23.30 ο ΑΝΤ1 έχει τη σατιρική κωμωδία "Date Movie", μια παρωδία ρομαντικών ταινιών. (ΠΕΡΙΛΗΨΗ:Μια αθεράπευτα ρομαντική δεσποινίδα και ο αγαπημένος της περνάνε... τα πάνδεινα καθώς προετοιμάζονται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, σε μια απολαυστική παρωδία γνωστών ρομαντικών ταινιών.) Στις 23. 45 στο Star έχει το "Underworld: Η εξέλιξη" τη γνωστή ταινία φαντασίας με Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Σκοτ Σπίντμαν, Τόνι Κούραν, Σέιν Μπρόλι, Ντέρεκ Τζάκομπι ενώ στις 00.00 η ΕΤ1 έχει τη δραματική ταινία του Τομ Τίκβερ (από το Τρέξε Λόλα Τρέξε) "Η πριγκίπισσα και ο πολεμιστής". (ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Η Σίσσι δουλεύει ως νοσοκόμα σε ψυχιατρική κλινική. Είναι τόσο αφοσιωμένη, ώστε οι ασθενείς να αισθάνονται πολύ δεμένοι μαζί της. Σε μια από τις ελάχιστες εξόδους της, θα πάθει ένα ατύχημα: θα βρεθεί κάτω από τις ρόδες ενός φορτηγού, για να δει έναν άγνωστο νεαρό άνδρα, τον Μπόντο, να της σώζει τη ζωή και να εξαφανίζεται. 'Eστω και αυτό, όμως, είναι αρκετό για να κάνει την Σίσσι να τον ερωτευτεί τρελά και να τον αναζητήσει. 'Oταν τον βρίσκει, ο Μπόντο δείχνει απρόθυμος να τη συναντήσει. 'Oμως η μοίρα έχει άλλα σχέδια για εκείνους: από μια παράξενη σύμπτωση, θα ξανασυναντηθούν στη ληστεία μιας τράπεζας και όταν όλα θα πάνε στραβά, η Σίσσι θα φυγαδεύσει τον Μπόντο στο ίδρυμα. Εκεί, αντιμέτωποι με το παρελθόν τους, θα κληθούν να πάρουν τη μεγαλύτερη ίσως απόφαση της ζωής τους. Η Σίσσι είναι, τελικά, η πριγκίπισσα που θα πάρει από το χέρι τον πολεμιστή, για να περπατήσουν μαζί στο δρόμο της λύτρωσης, της φυγής, της καινούριας ζωής.)

Αυτά για σήμερα! Θα επανέλθουμε τις επόμενες μέρες που είδαμε έχει κάποιες ενδιαφέρουσες ταινίες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου