Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Η ανάλυση του τελικού του X-Factor

Ο τελικός του X-Factor ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Λούκα, τον Κύπριο τραγουδιστή που έκλεψε τις καρδιές όλων και δίκαια κέρδισε ένα συμβόλαιο στη Sony και ένα πολυτελέστατο τζιπ. Μετά από ένα μαραθώνιο τελικό μάθαμε στη 01.10 το νικητή. Δεν εκπλαγήκαμε ιδιαίτερα βέβαια. Δεύτερος ο Νικόλας Μεταξάς, που όπως του είπε ο Σάκης σίγουρα αύριο θα τον ζητάνε για συμβόλαιο. Τρίτοι προς έκπληξή μας οι Τριημιτόνιο, οι οποίοι ακυρώνοντας όλα τα προγνωστικά περνούσαν από live σε live, έφθασαν στον τελικό και τελικά στην τρίτη θέση. Κι όλα αυτά μόνο με τις φωνές τους και την αλήθεια τους. Τέταρτοι τελικά τα (αγαπημένοι μας) Κόκκινα Χαλιά που δεν ψηφίστηκαν όσο περιμέναμε. Το σημαντικό είναι ότι όλοι οι φιναλίστ δε θα χαθούν και ήδη έχουν ελκυστικότατες προτάσεις, οπότε το ζητούμενο επετεύχθη.

Αυτό ήταν μόνο ο πρόλογος. Μια μικρή σύνοψη για τους φιναλίστ. Κρατήσαμε σημειώσεις στη διάρκεια του τελικού και καταγράψαμε όσα είδαμε! Δείτε κάτω κάτω και τα Μικρά Μικρά του τελικού. Και από εδώ θα έρθουν και τα βίντεο (σε λίγο)και περισσότερη συζήτηση και μέσα από το φόρουμ μας!

Ξεκινάμε να μιλάμε για τα Κόκκινα Χαλιά μιας και ξεκίνησαν πρώτοι. Ερμήνευσαν χτες το “Somebody told me” των Killers και ένα τραγούδι που έγραψε ο Γ. Θεοφάνους για εκείνους τον «Χαρταετό», σε στίχους Θάνου Παπανικολάου. Περιττό να πούμε άλλη μια φορά πόσο πολύ ταιριάζει στα παιδιά η βρετανική ροκ μουσική. Το έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι τους αρέσει και ότι την λένε τέλεια. Φάνηκε στο πρώτο τραγούδι η καθαρά ροκ πλευρά τους ενώ στο δεύτερο έπαιξαν μεταξύ ποπ και ροκ. Ο «Χαρταετός» λοιπόν, το δεύτερο τραγούδι δηλαδή είναι ένα εύθυμο ποπ-ροκ τραγουδάκι που αν και ήταν ρίσκο να το πουν στον τελικό, την ώρα που ψηφίζει ακόμα ο κόσμος, πήγε πάρα πολύ καλά, τους ξεσήκωσε και τους βγήκε σε καλό. Ο Γιώργος ο Παπαδημητράκης άλλη μια φορά έκανε τη διαφορά και κατέληξε στο τέλος να πέφτει στο κοινό! (όχι στο κενό!!) Και τα άλλα παιδιά δεν πάνε καθόλου πίσω. Μην ξεχνάμε τον Λευτέρη, τον Αλέξανδρο, και τον Φώτη. Καταπληκτικοί μουσικοί που θα φανούν ακόμα περισσότερο στις live εμφανίσεις. Σε αυτό το τραγούδι φάνηκε επίσης ότι έχουν δημιουργήσει μεγάλο φαν κλαμπ με τα κορίτσια του πλατό να ουρλιάζουν με μανία Γιώργοοο συνεχώς!!
Μπορεί η τέταρτη θέση να μην ακούγεται όσο κολακευτική θα θέλανε όσοι τους πιστεύανε, αλλά τελευταία λόγω διαφόρων γεγονότων σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο ότι δεν πάνε για νίκη. Το λέγανε άλλωστε και εκείνοι μεταξύ σοβαρού και αστείου. Στα σοβαρά όμως απέκτησαν τέτοια φήμη που δεν τους βγήκε καθόλου σε κακό το X-Factor. Μάθαμε στο τέλος του show ότι τα Κόκκινα Χαλιά επισήμως θα τραγουδούν σε Ελλάδα και εξωτερικό άνοιξη-καλοκαίρι με την Άννα Βίσση…. Κάτι λέει και αυτό. Mainstream μεν, τρομερή ώθηση δε!!! Και μην ξεχνάμε έχουν στο πλευρό τους και το Γιώργο Θεοφάνους. Περιμένουμε πολλά από τα Κόκκινα Χαλιά και ελπίζουμε να βοηθηθούν και να φτάσουν πολύ πολύ ψηλά!


Δεύτερος στη σειρά εμφανίστηκε ο τελικός νικητής, ο Λούκας. Πρόκειται για έναν ταλαντούχο τραγουδιστή που σίγουρα θα κάνει καριέρα και άλλο ένα live ήταν πάρα πολύ καλός. Ερμήνευσε τα «Λαδάδικα» και τον «Πυρετό» χτες. Αν ήταν καλός στα «Λαδάδικα», στον «Πυρετό» ήταν απίθανος. Ένα ερμηνευτικό λαϊκό όπως είπε ο Νίκος Μουρατίδης και όχι ένα ξεσηκωτικό λαϊκό και αυτό το κάνει ακόμα καλύτερο. Από τις καλύτερες εμφανίσεις σήμερα. Πραγματικά απίθανος. Στο τέλος επειδή έφτασε στους δυο φιναλίστ, τραγούδησε το αγαπημένο του τραγούδι απ’ όλα όσα έχει πει που ήταν το «Πάρτυ». Εκεί είδαμε (και) σήμερα και το ευαίσθητο του χαρακτήρα του και έμαθαν όσοι δεν τον ήξεραν πόσο μπορεί και προσαρμόζεται σε πολλά είδη. Γιατί νομίζω αυτό ήταν το μεγάλο χάρισμα του Λούκα. Εκτός από σεμνός, με καλή φωνή, χιούμορ και καλή σκηνική παρουσία, πάνω απ’ όλα μπορεί και τραγουδά πολλά είδη τραγουδιών και μάλιστα με την ίδια άνεση. Αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο.
Δεν ξέρουμε τι είδος θα του προταθεί να τραγουδήσει και εκεί είναι που έχουμε τις ενστάσεις μας, αλλά το σίγουρο είναι πως έχει δηλώσει ήδη σε συνέντευξη ότι θέλει να τραγουδά μόνο τραγούδια που του αρέσουν. Ελπίζουμε να είναι έτσι. Είχε επίσης δηλώσει σε βίντεο ότι θα ήθελε πολύ να του γράψει τραγούδια ο Γιώργος Θεοφάνους και τελικά πρότεινε επίσημα η Sony συνεργασία στο συνθέτη για να γράψει στο Λούκα. Και απαντά με άνεση: «Λούκα πήγαινε για ύπνο, αύριο έχουμε στούντιο!!»


Για τον Νικόλα πάλι τι να πούμε. Ό,τι και να πούμε είναι λίγο και δεν έχουμε καν γνώμη ειδικού. Το παιδί αυτό είναι ταλεντάρα. Του αξίζει το καλύτερο και το μέλλον είναι μπροστά του. Και στο «Dream On» και στο «Άνθρωποι μονάχοι» απλά ξεχώριζε. Στο «Dream on» μπήκε στο κλίμα ενός πολύ γνωστού ροκ τραγουδιού και αμέσως μετά στο «Άνθρωποι μονάχοι» άφησε όλον τον κόσμο άφωνο με τις φωνητικές ικανότητες. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Θεοφάνους του είπε ότι είναι ευτυχισμένος, περήφανος για εκείνον, σαν είναι δικό του παιδί. Επίσης σαν δεύτερος φιναλίστ τραγούδησε το αγαπημένο του τραγούδι απ’ όσα έχει πει μέχρι τώρα και ήταν το “Let me entertain you”, θέλοντας να κάνει τον κόσμο να περάσει λίγο ακόμα καλά και να δείξει πως δεν τραγουδά μόνο μπαλάντες. Μας θύμισε κιόλας σήμερα πως η αδερφή του είναι προτεινόμενη να συμμετάσχει στη Eurovision για την Κύπρο και μάλιστα με δική του σύνθεση και ελπίζουμε πραγματικά να τα πάνε πάρα πολύ καλά. Να περάσουν τον τελικό και μετά με το καλό ό,τι καλύτερο. Όχι ότι μένει φυσικά εκεί ο Νικόλας. Τα καλύτερα έρχονται. Σίγουρα θα υπογράψει συμβόλαιο με κάποια εταιρεία και ελπίζουμε να εξελιχθεί σε μεγάλο καλλιτέχνη. Μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος του Μιχάλη Χατζηγιάννη αν το θέλει ή απλά να γίνει όσο καλύτερος Νικόλας Μεταξάς γίνεται, γιατί άλλωστε θα ήταν κακό να τον βάλουμε από τώρα σε καλούπι. Ένας εξαιρετικός μουσικός που ελπίζουμε να αναδειχθεί στο μέλλον και να μείνει στο ελληνικό τραγούδι για πολλά χρόνια και γιατί όχι και στο εξωτερικό.

Οι Τριημιτόνιο πάλι χτες είπαν τον «Νεοέλληνα» και το «Με το ίδιο μακό» και λίγο εξέπληξαν με την πρώτη επιλογή, άλλους θετικά και άλλους αρνητικά.
Άλλη μια φορά φάνηκε η κόντρα μεταξύ Μουρατίδη-Θεοφάνους, η οποία επεκτάθηκε μάλλον και στην κριτική για τους Τριημιτόνιο, αν κρίνουμε από αυτά που είπε ο Νίκος Μουρατίδης για εκείνους στο τραγούδι «Νεοέλληνας». Τους ρώτησε αν πήραν άδεια να αλλάξουν το στίχο που αναφέρεται στον Μητροπάνο, που το έκαναν Θεοφάνους, και συνέχισε λέγοντας πως αν είχαν πει αυτό το τραγούδι την προηγούμενη βδομάδα που τους έσωσε (ως ρυθμιστής) θα είχαν φύγει. Τα παιδιά ανταπάντησαν ότι το είπαν για να περάσουν και ένα μήνυμα για τους νεοέλληνες και λέει ο κύριος Μουρατίδης «μήνυμα για τηλεπαιχνίδι πουλημένο». Το λόγο πήρε ο Γιώργος Θεοφάνους που είπε ότι ευτυχώς που τα παιδιά είναι στην ομάδα του και θα τους βοηθήσει μετά γιατί αν κρίνει από τα γούστα του Νίκου που δεν έχει κανέναν στον τελικό……
Όπως καταλαβαίνετε άλλη μια φορά το θέμα ήταν προσωπικό μεταξύ των δυο κριτών και δυστυχώς επεκτάθηκε στην κριτική παικτών, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς ήταν αουτσάιντερ, αλλά παρόλα αυτά ήταν πολύ καλοί στον τελικό. Εμάς μας άρεσαν προσωπικά οι Τριημιτόνιο στο «Νεοέλληνας» και δεν κολλάμε αν ήταν υπονοούμενο για τηλεπαιχνίδι πουλημένο. Μπορεί και να ήταν αλλά δεν ασχολούμαστε. Τα παιδιά αυτά επιτέλους έβγαλαν ενέργεια στη σκηνή και φάνηκαν απελευθερωμένα και πιο ζωντανοί από ποτέ. Δεν παίρνουμε στο θέμα των κριτών την θέση κάποιου, το ξεκαθαρίζουμε, γιατί αυτά είναι δικά τους θέματα και δε χρειάζεται να μπλεκόμαστε. Εμείς αναφερθήκαμε στο γεγονός, μιας και αναφερόμαστε λεπτομερώς σε όσα είδαμε στον χτεσινό τελικό. Τελεία.
Στο δεύτερο τραγούδι τους λοιπόν, ήταν οι γνωστοί τρυφεροί αλλά και μαγευτικοί Τριημιτόνιο και φυσικά απέσπασαν κολακευτικά σχόλια! Με τον τρόπο που έγιναν γνωστοί, με το συνδυασμό των τριών ωραίων φωνών τους, κατάφεραν και άφησαν όλο τον άναυδο και μάλλον ήταν η μεγάλη έκπληξη του τελικού. Ελπίζουμε να τους βοηθήσει ο Γ. Θεοφάνους γιατί το είδος που τραγουδάνε δεν είναι δημοφιλές σε όλους, κακώς όμως γιατί τραγουδήσανε σε όλα τα live απίθανα τραγούδια και έπρεπε να είναι ακόμα πιο δημοφιλή, και χρειάζονται στήριξη γιατί πραγματικά τους αξίζει. Αυτά τα παιδιά έγιναν τόσο δεμένη ομάδα ενώ ούτε καν γνωρίζονταν πριν. Λειτουργούν τόσο αρμονικά μεταξύ τους που είναι αξιοθαύμαστο!
Ήρθαν φυσικά και για εκείνους ευχάριστα νέα από τον μάνατζέρ τους, ότι δηλαδή έχουν συναυλία σε 1 βδομάδα στην Κύπρο μαζί με τα Κόκκινα Χαλιά και ότι σε 2 βδομάδες ξεκινούν εμφανίσεις στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη. Καλή αρχή και στα παιδιά!!


ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

->Έκπληξη η εμφάνιση της Άντας Λιβιτσάνου που εμφανίστηκε και τραγούδησε στο πλαίσιο του πρόμο φυσικά για τη σειρά του ΑΝΤ1 «Λόλα». Το περίεργο όμως ήταν ότι ήταν πολύ καλή και αποκάλυψε ότι έχει 2 συγκροτήματα!! Αν δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο το πρόμο θα το εκτιμούσαμε περισσότερο.

->Μέσα σ’ όλα η παραγωγή έκανε και ένα βίντεο αφιέρωμα στον Σάκη σαν “ευχαριστώ” για την παρουσία του στο show. Τελικά κάνοντας ένα flashback ήταν μια χαρά σαν παρουσιαστής, κάθε φορά και καλύτερος και απέδειξε ότι μιλάει!! Και όπως είπε και η Κατερίνα Γκαγκάκη, ενσαρκώνει την έννοια του X-Factor, ως ο απόλυτος ποπ σταρ! Επίσης να πούμε ότι σήμερα αν και τελικός έκανε ελάχιστα λάθη και μπράβο του. Έχει πλάκα που ζει την αγωνία των παιδιών και πορώνεται στη διάρκεια του τελικού! Περιέργως δεν τον είδαμε να τραγουδάει…

->Στη διάρκεια του διαγωνιστικού είδαμε όλους όσους συμμετείχαν να τραγουδάνε σε μικρές ομάδες και παρατηρήσαμε ότι κάποιοι δε μας έλειψαν καθόλου!!

->Είδαμε και παίκτες που δεν έφτασαν στον τελικό (ούτε στην επόμενη φάση δηλαδή δεν έφτασαν) να τραγουδούν live και θύμισε λίγο…παρατράγουδα το όλο θέμα λίγο πριν ανακοινωθεί ο νικητής… Τουλάχιστον πήραν τα λεπτά δημοσιότητάς τους οι άνθρωποι αν τους αρκεί κάτι τέτοιο. Προσωπικά όμως δε μου άρεσε και δεν το θεωρώ «κομψό» και πρέπον κάτι τέτοιο. Πολύ κιτς, δεν αντέχεται… Τέτοια βρίσκουμε σε άλλα κανάλια αν θέλουμε κύριοι υπεύθυνοι της παραγωγής. Εκτός κι αν το κάνουν για να εκτιμήσουμε περισσότερο τους καλλίφωνους φιναλίστ!!

->Να μην ξεχάσουμε και την παρουσία της Νατάσας Θεοδωρίδου. Πειράζει που βαρεθήκαμε και ανυπομονούσαμε να τελειώσει? Πάνω που μπαίνεις σε ένα ελπιδοφόρο κλίμα για το μέλλον της ελληνικής δισκογραφίας, σου πετάνε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της τωρινής «εμπορικής» δισκογραφίας, που κάτι κάνει αλλά το αφήνει μισό, και απλά ελπίζεις να δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες στα παιδιά αυτά που πραγματικά έχουν κάτι δικό τους και αξίζει να το δείξουν…

-> Η Heaven θα δώσει συμβόλαια και σε άλλους παίκτες σύμφωνα με την Κατερίνα Γκαγκάκη. Ποιοι να είναι άραγε;

->Η Ιωάννα έχει γενέθλια σήμερα 31/1. Αν δεν κάνουμε λάθος σήμερα έχει γενέθλια και η Καλομοίρα???


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
4 Κόκκινα Χαλιά
3 Τριημιτόνιο
2 Νικόλας
1 Λούκας


ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ!

1 σχόλια:

Anonymous είπε...

Μεγαλη αδικια! Η ΑΝΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ....

Δημοσίευση σχολίου